Basın Analiz: Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Görevden affını isteyen Abdulhamit Gül’den boşalan Adalet Bakanlığına 29 Ocak 2022 tarihli atama kararı ile Bekir Bozdağ getirildi. Konuyla ilgili basına yansıyan yorumları Hukukanaliz okurları için derledik:

Abdulhamit Gül’ün Twitter’dan yaptığı açıklama: “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a başarılar diliyorum”

Cumhuriyet Gazetesi: CHP Milletvekili Gürsel Tekin “Sayın Bakan daha önce de bu reformlarla ilgili ciddi uğraşları, çabaları vardı. Büyük olasılıkla orada ciddi bir çelişki vardı. Ama kişisel olarak benim kişisel düşüncem bakan MOBESE kurbanı oldu”

Danıştay’ın 2018’de Andımız’ı kaldırılmasına ilişkin yönetmeliği iptal edilen kararı sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile AKP’li Bekir Bozdağ arasında tartışma çıkmıştı. Bahçeli’nin Danıştay kararını desteklerken iktidara tepki gösterdiği tweetler de ortaya çıktı. Bahçeli, “Andımızdan rahatsız olmaya, Andımızı hırpalamaya ve yaftalamaya hiç kimsenin hakkı yoktur” ifadelerini kullanmıştı.

Gazete Duvar:  Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Adalet Bakanlığında yapılan Abdulhamid Gül-Bekir Bozdağ değişikliğini yorumladı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin zoru ile değişiklik olduğunu vurgulayan Özkiraz, “Her şey Soylu için” dedi.

TİP İstanbul Milletvekili Erkan Baş (TBMM Basın Toplantısı): Yargıda denetim son derece kritikken bu atamanın anlamı şudur: ‘Çeteyi yeniden topluyoruz.’ Bekir Bozdağ, Tayyip Erdoğan için kullanışlı elemandır.

Birgün Gazetesi: Süleyman Soylu’yla arası bozuk olduğu söylenen Gül ise istifa eden son bakan oldu. Ekrem İmamoğlu’nun MOBESE kayıtlarından izlenmesini eleştirdiği hafta görevden alındı ve yerine Bekir Bozdağ atandı.

Gazeteci Can Ataklı (Korkusuz Gazetesi): ‘’Bozdağ bir açılım süreci başlatabilmek ve genel af ilan edebilmek için bu göreve getirildi”

Mustafa İlker Yücel (Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni)
29 Ocak 2022 Gündeme Dair Programı TV100:
‘’Sayın Bekir Bozdağ 2013 ile 2017 arasında Adalet Bakanlığı yaptı. O dönemde Silivri’deki vatanseverlerin dışarı çıkma sürecinde etkin bir rol oynadı. Kiminle birlikte, Metin Feyzioğlu ile birlikte. Bekir Bozdağ ile Atatürkçü vatansever isim Metin Feyzioğlu kafa kafaya verdiler sürecin hukuki zeminini hazırladılar kamuoyu oluşturdular. O dönemde bazı CHP milletvekilleri o süreci baltalamaya çalıştı, onu da söyleyelim. Sayın Bekir Bozdağ, Silivri’deki vatanseverlerin dışarı çıkma sürecinde hukuki zeminin oluşturulmasını sağlayan bir rol oynadı.’’

‘’(Vatanseverlerin Silivri cezaevinde bulunduğu dönemde) HSYK Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile mücadele etti. Bekir Bozdağ çok hızlı bir müdahale ile HSYK’nın FETÖ’den temizlenme sürecinin ön adımlarını attı ve 15 Temmuz’dan sonra o adımlar daha hızlandı. Bekir Bozdağ yine bu mücadeleyi HSYK içerisinde Atatürkçü yargı mensupları ile yürüttü.’’

‘’Bekir Bozdağ’ın kararlılığı sayesinde ve vatansever diğer kuvvetleri de harekete geçirmesi sayesinde 4000 tane FETÖ’cüden kurtulduk. Ve 15 Temmuz sonrası Gladyo’yu yargılayan iddianamelerin ortaya çıkmasını sağladı. Şimdi Necip Hablemitoğlu’nun katilini getiriyoruz buraya, daha önce getiremiyorduk. Siz yargıyı temizlerseniz, emniyeti temizlerseniz Atatürkçü aydınları öldüren bu Gladyo’nun tetitkçilerini getirirsiniz ve yargılarsınız.’’

‘’Bekir Bozdağ 2013 yılında FETÖ daha devletteyken Adalet Bakanı oldu kavgaya girdi, TBMM’ye bombalar yağıyorken çıktı kavga etti. Bu insanları selamlayalım ve diyelim ki bu mücadelede seninle birlikteyiz, Türkiye’yi savunmak için. Ak Parti meselesi değil bu Türkiye meselesi.’’

Aydınlık Gazetesi: Bekir Bozdağ Adalet Bakanı Oldu FETÖ’cüler Rahatsız


Bekir Bozdağ FETÖ’cü savcılar Zekeriya Öz ve Muammer Akkaş’ın başında olduğu 17-25 Aralık kumpası sürerken 25 Aralık 2013’te ilk kez Sadullah Ergin’in yerine Adalet Bakanlığı görevine getirildi. Bozdağ göreve geldiği gün Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) bir bildiri yayınlayarak FETÖ’cü savcılara sahip çıktı. HSYK, 2010 referandumu sonrası FETÖ’nün kontrolüne geçmişti. Bozdağ’ın göreve gelmesiyle yargıda FETÖ temizliği başladı. Ekim 2014’te HSYK’nın 10 üyesinin seçimi için hakim ve savcılar sandık başına gitti. Vatansever, milliyetçi ve Atatürkçü hakim ve savcılar “Yargıda Birlik Platformu” olarak seçime girdi. Bakir Bozdağ da bu platformun oluşmasında önemli bir rol oynadı. FETÖ’cü ve sosyal demokratların oluşturduğu ittifak seçimleri kaybetti.

Bozdağ, Ergenekon ve Balyoz tertiplerinin bozulması sürecinde de ön plandaydı. Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması, uzun tutukluluk süreleri ve yeniden yargılama konularında hukuki düzenlemelere imza attı. Bozdağ, Ergenekon hakimleri ve savcılarının incelenmesi yönünde HSYK’ya talimat verdi.

Adalet Bakanlığı görevine Bekir Bozdağ’ın atanmasıyla birlikte FETÖ mensupları sosyal medyadan harekete geçti. Firari FETÖ’cü ve kapatılan Bugün gazetesinin eski Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Aslan, “Tayyip Erdoğan Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ’ı atamışsa büyük çaplı kıyımlara girecek demektir. Bozdağ’ın en belirgin özelliği kayıtsız şartsız Saray’a biattır ve asla emri ‘ne kadar hukuksuz olursa olsun’ ikiletmemektir!” mesajı paylaştı.

Bir başka firari FETÖ’cü Bülent Korucu da 6 Eylül 2020’de “Hukuka tasma takan adam: Bekir Bozdağ” başlıklı yazısıyla Bozdağ’ı hedef almıştı.

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
default-featured-image
‘Örselenmiş kadın’ hukuk kriteri olsun
default-featured-image
Yargıtay son noktası koydu! Maaş geçiş promosyonu...
i
Ülkenin PKK İle Mücadelesinde Halkın Gaz Bombasından Etkilenmesi Hak İhlalini Oluşturmaz-AYM Kararı
773x435_cmsv2_c889a1f1-98d8-599f-ae50-11fe5d156835-4814412
12 Yıldır Süren Davada Taraf Uzun Yargılamadan Dolayı Tazminat Hak Eder
alkolsatisi
Polis, Gece 22.00'dan Sonra Alkol Satışı Yapıldığına İlişkin Alıcı Kılığında Büfeye Tuzak Kuramaz
ankara-bam-4-123-07-202016-05
Her Ne Kadar Eşi ,Uyuşturucunun Sanığa Ait Olduğunu Söylese de Sanığın Kabulu Etkin Pişmanlık Hükmünü Oluşturur
569ae394-95b6-4415-aff8-89b675fee871b18d927d-177b-4859-ba00-88e448e92846
Koronavirüs Dolayısıyla Kiranın Düşürüldüğüne İlişkin Haberin BAM Kararı
907441-642x340
Yargıtay, Faturanın Sahteliğinde Bu Hususlara Dikkat Ediyor
arabuluculuk-nihai-tutanaginin-sunulmamasi-gerekcesiyle-davanin-reddi_65b78
Arabuluculuk Nihai Tutanağının Sunulmaması Gerekçesiyle Davanın Reddi
aile_konutundaki_serh_nasil_kaldirilir_h11977_2550f
Aile Konutu Şerhinin Terkini İstemi
ziraat-bankasi-halkbank-vakifbank-garanti-bbva--4882707
Bankalara Rekabete Aykırı Davranışlar
752x395-milyonlarca-arac-sahibini-ilgilendiriyor-danistay-acikladi-artik-hacizli-araclar-1560862424685
Hacizli Aracın Tescil Talebi, Noter Satışından Sonra Konulan Hacizler