FETÖ Kumpası 28 Şubat Davasında İnfazlar Durdurulmalı

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında sanıklar Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker hakkında yakalama kararı çıkartarak dosyayı infaz savcılığına gönderdi. Sanıklardan Çetin Doğan ve Fevzi Türkeri infazın durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesine (AYM) başvurdu.

Savcı FETÖ’den Hüküm Giydi

Kararı değerlendiren Avukat Nusret Senem, 28 Şubat davasını açan savcı Mustafa Bilgili’nin FETÖ’den hüküm giydiğini hatırlattı. “28 Şubat davası bir FETÖ kumpas davasıdır” diyen Senem, Yargıtay kararının yanlış olduğunu ifade etti:

‘Erbakan Dört Ay Sonra İstifa Etti’

“Bu davanın Yargıtay tarafından onanmış olması, Yargıtay açısından bir kara leke… Atatürkçü, vatansever, 80 yaşın üstündeki generalleri mahkum etmek, FETÖ kumpasını gerçekmiş gibi onaylamak hukuk dışıdır.”

Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın istifasının askerlerin baskısıyla olduğuna ilişkin iddiaların davada gündeme getirildiğini hatırlatan Senem, Erbakan’ın 18 Haziran 1997 günü istifa ettiğini söyledi. Senem, “O gün yaptığı basın toplantısı da dava dosyasına girdi. Toplantıda Erbakan’a soruyorlar, neden istifa ettiğini. Erbakan, ‘Tansu Çiller ile Refah Yol protokolünü imzalarken, bir yıl sonra benim yerime Çiller’in başbakan olacağını kararlaştırmıştık. Protokolün gereğini yapıyoruz’ diyor. İstifasının askerlerin baskısıyla olduğu, tam bir kumpas ve yalandı” diye konuştu.

‘Siyasi Tavır’

Erbakan’ın 28 Şubat’tan dört buçuk ay sonra istifa ettiğini belirten Senem, 22. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tansu Çiller’in de davada tanık olarak dinlendiğini söyledi. Senem, “Avukatlar Çiller’e sordu, ‘askerlerden baskı geldi mi’ diye. Çiller, ‘Ne münasebet, kimin haddine’ dedi. Bu davada siyasi bir tavır söz konusu. Bu tavır yargının tavrı olamaz” diye konuştu.

‘Nasıl Bir Tarafta Olduğu Kanıtlanacak’

Senem, Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararı vermesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

“Tüm bunlar ortadayken kararı onamak, hukuk cinayetidir. Anayasa Mahkemesi eğer bu olayla ilgili hak ihlali kararı vermezse, geçmişte bazı FETÖ’cü ve PKK’lı HDP’lilerle ilgili verdiği hak ihlali kararlarına ilişkin nasıl bir taraf içinde olduğunu da kanıtlamış olur. Hak ihlali kararı verilmeli, infaz durdurulmalı.”

Yakalama Kararı Çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generaller Çevik Bir ile Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında yakalama kararı verdi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesince, 28 Şubat davasında 14 sanık hakkındaki hükmün kesinleşme kararının infaz savcılığına gönderilmesinin ardından, savcılık sanıklar hakkında yakalama kararı çıkardı. Haklarındaki hapis cezaları kesinleşen 14 kişinin, infaz hesaplamasına ilişkin işlemler ve yakalama kararının ardından adli tıpta kontrolden geçmeleri bekleniyor.

Doğan Cezaevinde

28 Şubat davasında cezası kesinleşen ve hakkında yakalama kararı verilen emekli general Çetin Doğan, Bodrum Adliyesine gitti.

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinden korumaları eşliğinde çıkan Doğan, Bitez Mahallesi’ndeki Bodrum Adliyesine ön kapıdan giriş yaptı. Doğan, sağlık kontrolü için polisler tarafından hastaneye götürüldü. Adliye çıkışında polislerin arasında kameralara seslenen Çetin Doğan, “Adalete teslim oluyorum” dedi.

Doğan’ın Bodrum Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten Muğla Kapalı Cezaevi’ne götürüldü. Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: “84 yaşındaki Çetin Doğan, Bodrum Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından, Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmek üzere polis nezaretinde yola çıktı. Bodrum Devlet Hastanesi’nde yapılacak doktor kontrolü sonrasında infaz başlamış olacak.”

Genelkurmay’a Yazı Gitti

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına yazı gönderdi. Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker’e ait kesinleşme şerhleri, Genelkurmay Başkanlığına ve Milli Savunma Bakanlığına iletildi. Mahkemenin yazısında, kesinleşen karara göre, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun 30 ve 31. maddelerine göre gereğinin yapılması istendi.

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
default-featured-image
‘Örselenmiş kadın’ hukuk kriteri olsun
default-featured-image
Yargıtay son noktası koydu! Maaş geçiş promosyonu...
i
Ülkenin PKK İle Mücadelesinde Halkın Gaz Bombasından Etkilenmesi Hak İhlalini Oluşturmaz-AYM Kararı
773x435_cmsv2_c889a1f1-98d8-599f-ae50-11fe5d156835-4814412
12 Yıldır Süren Davada Taraf Uzun Yargılamadan Dolayı Tazminat Hak Eder
alkolsatisi
Polis, Gece 22.00'dan Sonra Alkol Satışı Yapıldığına İlişkin Alıcı Kılığında Büfeye Tuzak Kuramaz
ankara-bam-4-123-07-202016-05
Her Ne Kadar Eşi ,Uyuşturucunun Sanığa Ait Olduğunu Söylese de Sanığın Kabulu Etkin Pişmanlık Hükmünü Oluşturur
569ae394-95b6-4415-aff8-89b675fee871b18d927d-177b-4859-ba00-88e448e92846
Koronavirüs Dolayısıyla Kiranın Düşürüldüğüne İlişkin Haberin BAM Kararı
907441-642x340
Yargıtay, Faturanın Sahteliğinde Bu Hususlara Dikkat Ediyor
arabuluculuk-nihai-tutanaginin-sunulmamasi-gerekcesiyle-davanin-reddi_65b78
Arabuluculuk Nihai Tutanağının Sunulmaması Gerekçesiyle Davanın Reddi
aile_konutundaki_serh_nasil_kaldirilir_h11977_2550f
Aile Konutu Şerhinin Terkini İstemi
ziraat-bankasi-halkbank-vakifbank-garanti-bbva--4882707
Bankalara Rekabete Aykırı Davranışlar
752x395-milyonlarca-arac-sahibini-ilgilendiriyor-danistay-acikladi-artik-hacizli-araclar-1560862424685
Hacizli Aracın Tescil Talebi, Noter Satışından Sonra Konulan Hacizler