5 Mayıs Noterler Günü

Değerli Noter ve Çalışan Meslektaşlarım,

1512 sayılı Noterlik Kanunu’nun yürürlüğe girişini ve bu vesileyle mesleğimizin kurumsallaşmasının 49. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.

Tarafsız ve bağımsız hukukçu kimliğiyle, yüzyıllardır devlet tarafından görevlendirilen ve denetlenen noterlerin, güvenilir üçüncü taraf olması yadsınamaz bir gerçektir.

Bildiğiniz üzere, biz noterler, devlet ve vatandaş arasında gerekli olan köprüyü kuran danışmanlarız. Vatandaşları bilgilendiriyor, işlem güvenliğini tesis ediyor ve uyuşmazlıkları önlüyoruz.

Çekişmesiz yargı işlemlerinde üstlendiğimiz ve üstleneceğimiz roller ile yargının yükünü azaltarak toplumun ihtiyaçlarını daha hızlı ve verimli bir şekilde çözmeyi amaçlıyoruz.

Noterlerimizin meslek kuruluşu Türkiye Noterler Birliği olarak, gerek Noterlik Kanunu gerekse tüm mevzuat hükümleri bağlamında mesleğimizi daha da geliştirmek ve işlevini daha da etkin hale getirebilmek için özveriyle çalışıyoruz.

Türkiye Noterler Birliği çatısı altında ülkemizin her noktasında bulunan 1943 noterlikte 1700 den fazla noter ve 8000 e yakın noterlik personeli ile bize verilen görevleri titizlikle yerine getiriyor; başta Adalet Bakanlığımız olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarının yer aldığı paydaşların katılımıyla  topyekûn bir hukuk sisteminin daha güvenli ve işlevsel kılınmasına katkıda bulunuyoruz.

Çağa ayak uyduran, dünyayla bütünleşmiş, kurumsal bir noterlik mesleğinin ülkemizde kök salması için, Türkiye Noterler Birliği olarak mesleğimiz adına var gücümüzle çalışmaya, yetki ve etkinliğimizi arttırmaya devam edeceğiz.

Değerli meslektaşlarım; bildiğiniz gibi, tüm dünyayı saran pandemi nedeniyle iki yıldır noterler günümüzü kutlamak için ne yazık ki bir araya gelemiyoruz. Bu zor günlerin biran önce son bulmasını ve en kısa zamanda yeniden sizlerle birlikte olabilmeyi temenni ediyorum. Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu adına, olağan dönemlerde mesleğimizle ve siz meslektaşlarımızla ilgili yaptığımız tüm çalışmaların aynı gayretle bu olağanüstü dönemde de devam ettiğini belirtmek istiyorum.   

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Birlik genelinde ve noterliklerimizde ilk andan itibaren gerekli tüm önlemleri uyguladık, büyük bir gayret ve titizlikle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu kapsamda geçen yıl gerçekleştirdiğimiz çalışmalara ek olarak E-Randevu/Başvuru sistemini hem vatandaşın sıra beklemesini önlemek hem de özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde noterliklerdeki yığılmayı engellemek amacıyla geliştirerek vatandaşımız tarafında bilinirliğini arttırdık.

İçinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle yüz yüze yapılamayan birçok organizasyonu, uzaktan toplantılar ve eğitimlerle gerçekleştiriyoruz. “Uzaktan Eğitim Platformu” üzerinden, tüm noter ve noterlik çalışanlarına çok sayıda eğitim düzenledik, düzenlemeye de devam ediyoruz.

Meslek İçi Eğitim programlarımızla, mesleğe yeni başlayan noterlerimizin oryantasyon eğitimlerini gerçekleştiriyoruz.

Üniversitelerimizle işbirliği yaparak “Noterlik Hukuku” dersinin içeriklerinin hazırlanması ve hatta eğitimlerinin gerçekleştirilmesi anlamında çalışmalar yapıyoruz. Bununla beraber kişisel gelişim eğitimleriyle de personelimize destek oluyoruz.

Kurum ve kuruluşlarla imzaladığımız eğitim iş birliği protokollerinin mesleğimizi daha ileriye taşımaya yardımcı olacağına inanıyoruz.

Sağlık Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda kamu hizmeti gören noterlik dairelerinin, işlem yoğunluğu ve insan sirkülasyonundan kaynaklı yüksek risk oluşturması nedeniyle Noter, Noterlik Personeli ile Birlik ve Noter Odası personelinin aşılanmasının önceliğe alınmasını sağladık.

Aldığımız bütün önlemler, yaptığımız yoğun ve titiz çalışmalar sonucunda; sizlerin de büyük özveriyle yaptığınız katkılar ve gösterdiğiniz duyarlılık ile bu salgın döneminde, bir kamu hizmeti olan noterlik hizmetinin aksamadan yerine getirilmesinin yanında, gerek noterlerimizi ve gerekse çalışanlarımızı salgından korumayı büyük ölçüde başarmış bulunmaktayız. Ancak, tüm dünyayı ve dolayısıyla ülkemizi de etkileyen pandemi döneminde ne yazık ki salgından hastalanan ve hayatını kaybeden meslektaşlarımız da olmuştur. Ayrıca, 4 Mayıs tarihinde toprağa verdiğimiz Onursal Başkanımız Hasan Yeni’ye ve hayatını kaybeden diğer meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum.

Bundan sonraki dönemde de meslektaşlarımızı salgından korumak ve sağlıklı bir şekilde görevlerine devam etmelerini sağlamak amacıyla, hem Birlik hem de noterler olarak bugüne kadar yaptığımız iş birliği ve özverili çalışmaların bundan sonra da devam edeceğine, zorlukları yine en kısa zamanda hep birlikte aşacağımıza ve daha iyi günler yaşayacağımıza inanıyorum.

Her yıl bir araya gelerek coşkuyla kutladığımız Noterler Günümüzü, iki yıldır ne yazık ki, uzaktan ve buruk bir şekilde kutlasak da, yeniden bir araya gelerek daha güzel bir şekilde kucaklaşarak kutlayacağımız nice birlikteliklerimizin yakın olmasını yürekten temenni ediyorum.

Hepinize önce sağlık dileyerek, siz meslektaşlarımızın ve tüm çalışanlarımızın 5 Mayıs Noterler Günü’nü en içten duygularımla​ kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Dursun CİN

Başkan

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
default-featured-image
‘Örselenmiş kadın’ hukuk kriteri olsun
default-featured-image
Yargıtay son noktası koydu! Maaş geçiş promosyonu...
i
Ülkenin PKK İle Mücadelesinde Halkın Gaz Bombasından Etkilenmesi Hak İhlalini Oluşturmaz-AYM Kararı
773x435_cmsv2_c889a1f1-98d8-599f-ae50-11fe5d156835-4814412
12 Yıldır Süren Davada Taraf Uzun Yargılamadan Dolayı Tazminat Hak Eder
alkolsatisi
Polis, Gece 22.00'dan Sonra Alkol Satışı Yapıldığına İlişkin Alıcı Kılığında Büfeye Tuzak Kuramaz
ankara-bam-4-123-07-202016-05
Her Ne Kadar Eşi ,Uyuşturucunun Sanığa Ait Olduğunu Söylese de Sanığın Kabulu Etkin Pişmanlık Hükmünü Oluşturur
569ae394-95b6-4415-aff8-89b675fee871b18d927d-177b-4859-ba00-88e448e92846
Koronavirüs Dolayısıyla Kiranın Düşürüldüğüne İlişkin Haberin BAM Kararı
907441-642x340
Yargıtay, Faturanın Sahteliğinde Bu Hususlara Dikkat Ediyor
arabuluculuk-nihai-tutanaginin-sunulmamasi-gerekcesiyle-davanin-reddi_65b78
Arabuluculuk Nihai Tutanağının Sunulmaması Gerekçesiyle Davanın Reddi
aile_konutundaki_serh_nasil_kaldirilir_h11977_2550f
Aile Konutu Şerhinin Terkini İstemi
ziraat-bankasi-halkbank-vakifbank-garanti-bbva--4882707
Bankalara Rekabete Aykırı Davranışlar
752x395-milyonlarca-arac-sahibini-ilgilendiriyor-danistay-acikladi-artik-hacizli-araclar-1560862424685
Hacizli Aracın Tescil Talebi, Noter Satışından Sonra Konulan Hacizler