Doktorlar Karanfil Verip Özür Dileyen Şüpheli İle Uzlaştı

SAĞLIK ÇALIŞANLARIYLA TARTIŞAN ŞÜPHELİ, DOKTORLARDAN ÖZÜR DİLEYİP UZLAŞTI

Hastanede doktorla tartışması sonucu hakkında ‘tehdit’ suçundan soruşturma başlatılan kişi ile tehdit ettiği doktor, uzlaştırma uygulaması kapsamında sağlık çalışanlarından özür dileyip, karanfil dağıtması sonucu anlaştı. Tarafların uzlaşması sonucu soruşturma dava açılmadan sonuçlandı.

Adalet Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu ceza adalet sisteminde alternatif uyuşmazlık yöntemlerinden olan uzlaştırma uygulaması, verilen örneklerle bir yandan toplumsal barışa katkı sağlarken bir yandan da yargılamaların daha kısa sürede sonuçlanmasını sağlıyor. Uzlaştırma kapsamında taraflar, mahkemeye gitmeden el sıkışarak anlaşıyor. Uzlaşmalar, çeşitli yardım kuruluş ve vakıflarına bağış, ihtiyaç sahiplerine yardım gibi edimlerle sonuçlanıyor.

977 BİN DOSYADA UZLAŞMA SAĞLANDI

Türkiye’de 1 Ocak 2017’den itibaren etkin ve yaygın şekilde uygulanan uzlaştırma kapsamında bugüne kadar 977 bin 735 dosyada uzlaşma sağlanırken, müzakeresi tamamlanan dosyalarda ise uzlaşma oranı yüzde 83 oldu. Toplumsal uzlaşıya örnek bir uzlaştırma da Ankara’da yaşandı.

Rahatsızlanan çocuğunu Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götüren S.Y, enfeksiyon uzmanının işitme testi istemesi üzerine kulak burun boğaz (KBB) polikliniğine gitti. Burada görevli doktordan işitme testi yapılmasını isteyen ancak hastanede testin yapılmadığını öğrenen hasta yakını, doktorla tartışarak sözlü şiddet ve tehditte bulundu. Hasta ve sağlık çalışanlarının bulunduğu yerde gerçekleşen olay sonrası doktor, S.Y.’den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine şüpheli hakkında ‘Tehdit’ suçundan soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suçun uzlaştırma kapsamında kalması dolayısıyla dosyayı Uzlaştırma Bürosu’na gönderdi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KARANFİL DAĞITTI

Başsavcılığın görevlendirdiği uzlaştırmacı, şikayetçi doktor ile görüştü. Doktor, şüpheli S.Y.’nin yaptığı eylemin yanlış olduğunu anlamasını sağlamak ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla olayın yaşandığı hastanedeki sağlık çalışanlarından özür dilemesi ve karanfil dağıtmasını istedi. Uzlaştırmacı, bunun üzerine S.Y. ile görüşüp doktorun talebini iletti. Doktorun uzlaşma şartını kabul eden S.Y, hastanenin KBB servisinde görevli sağlık çalışanlarından özür dileyip karanfil dağıttı. Böylece tarafların anlaşması sonucu soruşturma dava açılmadan sonuçlandı.

UZLAŞTIRMA FARKINDALIK YARATTI

Hastanenin Başhekim Yardımcısı İsmail Bulut sağlıkta şiddetin suç olduğunu, farkındalık oluşması için olayın “uzlaştırma” ile çözümlenmesinin güzel bir uygulama olduğunu belirterek, “Bu şekilde karanfil dağıtılması bize de doktorlarımıza da gayet güzel bir jest oldu. Aynı zamanda sağlıkta şiddetin olmaması, tekrarlanmaması için bir farkındalık oluşturdu diye düşünüyorum.” dedi.

Çocuğunun rahatsız olduğu için olay anında fevri davrandığını ve böyle bir olayın yaşandığı için pişman olduğunu belirten S.Y. de uzlaştırma sayesinde mahkemeye çıkmadan özür dileyip karanfil dağıtarak ceza almadığını söyledi.

Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Paylaş
Benzer Yazılar
default-featured-image
‘Örselenmiş kadın’ hukuk kriteri olsun
default-featured-image
Yargıtay son noktası koydu! Maaş geçiş promosyonu...
i
Ülkenin PKK İle Mücadelesinde Halkın Gaz Bombasından Etkilenmesi Hak İhlalini Oluşturmaz-AYM Kararı
773x435_cmsv2_c889a1f1-98d8-599f-ae50-11fe5d156835-4814412
12 Yıldır Süren Davada Taraf Uzun Yargılamadan Dolayı Tazminat Hak Eder
alkolsatisi
Polis, Gece 22.00'dan Sonra Alkol Satışı Yapıldığına İlişkin Alıcı Kılığında Büfeye Tuzak Kuramaz
ankara-bam-4-123-07-202016-05
Her Ne Kadar Eşi ,Uyuşturucunun Sanığa Ait Olduğunu Söylese de Sanığın Kabulu Etkin Pişmanlık Hükmünü Oluşturur
569ae394-95b6-4415-aff8-89b675fee871b18d927d-177b-4859-ba00-88e448e92846
Koronavirüs Dolayısıyla Kiranın Düşürüldüğüne İlişkin Haberin BAM Kararı
907441-642x340
Yargıtay, Faturanın Sahteliğinde Bu Hususlara Dikkat Ediyor
arabuluculuk-nihai-tutanaginin-sunulmamasi-gerekcesiyle-davanin-reddi_65b78
Arabuluculuk Nihai Tutanağının Sunulmaması Gerekçesiyle Davanın Reddi
aile_konutundaki_serh_nasil_kaldirilir_h11977_2550f
Aile Konutu Şerhinin Terkini İstemi
ziraat-bankasi-halkbank-vakifbank-garanti-bbva--4882707
Bankalara Rekabete Aykırı Davranışlar
752x395-milyonlarca-arac-sahibini-ilgilendiriyor-danistay-acikladi-artik-hacizli-araclar-1560862424685
Hacizli Aracın Tescil Talebi, Noter Satışından Sonra Konulan Hacizler